søndag den 27. september 2009

Honduras Argentina ekskluderer udsendinge

Den midlertidige regering i Honduras har beordret alle argentinske diplomater om at forlade landet inden for tre dage.

Det sagde bevæge var som svar på udvisningen af sin ambassadør i sidste uge af Buenos Aires, en af de stærkeste kritikere af juni \ 's militær-støttede kup.

Den honduranske ambassadør fik besked på at gå på grund af sin offentlige støtte til at vælte præsident Manuel Zelaya.

Hr. Zelaya blev væltet og landsforvist midt i en magtkamp over hans forslag til en høring om forfatningsændringer.

Hans kritikere sagde, at flytte tog sigte på at fjerne den nuværende sigt grænse for tjener som præsident og bane vejen for hans genvalg.

Efter hr. Zelaya \ 's udsendelse Kongres Speaker Roberto Micheletti, konstitutionelt sekunder i kø for at formandskabet, blev taget i ed som midlertidig leder.

\ 'Streng gensidighed \'

For anden gang siden den 28. juni, hr. Micheletti \ 's regering beordrede udvisning af udenlandske diplomater i et skænderi om afsættelsen af hr. Zelaya.

Venezuela \ 's udsendinge har også fået besked på at forlade, men har hidtil nægtet, siger, de vil ikke anerkende et påbud fra land \' s foreløbige lederskab.

Den seneste bestilling kom fem dage efter Argentina bortvist den honduranske ambassadør, Carmen Eleonora Ortez Williams, på hr. Zelaya \ 's anmodning.

Den honduranske udenrigsministerium sagde, at beslutningen blev truffet på grundlag af "streng gensidighed".

Diplomatiske forbindelser vil nu gå gennem den israelske ambassade.

Buenos Aires støtter den holdning fra Organisationen af Amerikanske Stater (OAS), der har fordømt hr. Zelaya \ 's udsendelse og forlangte hans genindsættelse.

Et besøg af en OAS delegation på seks udenrigsministre blev udsat i sidste uge efter den midlertidige regering sagde, at det ikke ønskede gruppen \ 's generalsekretær, at Jose Miguel Insulza, ledsage dem, siger han manglede objektivitet.

I mellemtiden, en delegation fra Den Interamerikanske Kommission for Menneskerettigheder er i øjeblikket i Honduras for at undersøge rapporter om undertrykkelse af hr. Zelaya \ 's tilhængere efter kuppet.

Ingen kommentarer: