mandag den 21. september 2009

Kina beklager dom i WTO-sag

Kina har sagt det "beklageligt" en Verdenshandelsorganisationen afgørelse imod sit system for import af amerikanske medier produkter.

Den herskende bestilt Kina til at lette nogle af sine nedskæringer på udenlandske film, musik og udskrive.

Men Kina har insisteret på sit system er retfærdigt, og advarede om, at det kunne appellere handel kroppen \ 's spørgsmål.

USA, som bragte den klage til WTO i 2007, hævdede den samlede sejr i tvisten.

Afgørelsen fra WTO bilæggelse tvistbilæggelsespaneler sagde Kina overtræder de internationale handelsregler ved at blokere for udenlandsk ejede selskaber fra at handle som importører og grossister af film, musik og trykt materiale.

WTO stadfæstede Kina \ 's grænser for distribution af amerikanske film og stilles ingen spørgsmål om kinesiske censur.

Beklagelse

"Kina udtrykker beklagelse over, at panelet ikke afvise USA's klage over import og distribution af tryksager, film og musik," Kina \ 's handel talsmand Yao Jian sagde i en erklæring.

"Kina vil nøje vurdere panelet \ 's rapport og udelukker ikke tiltalende om emner af interesse for kinesisk side," sagde han i meddelelsen.

Opgørelsen sagde, "de kanaler for Kina \ 's import marked for offentliggjorte materialer, film og musik er helt uhindret."

USA, som bragte klage til WTO i 2007, kaldet WTO's afgørelse betydelig.

WTO sagde også Kina var ved at bryde handelsregler ved at forhindre amerikanske musik download virksomheder fra at tilbyde deres ydelser direkte til kinesiske kunder.

Sin kendelse også omfatter eksport af amerikanske bøger, blade og computerspil til Kina.

Kina \ 's nuværende begrænsninger på import af officielle amerikanske dvd'er og andre medier, der har skabt et stort hjemmemarked falske industri, meget amerikanske ærgrelse.

Ingen kommentarer: