tirsdag den 9. februar 2010

Novellen Trumps Novel i National Book Award Anniversary Poll

National Book Award fejrer sin 60. års jubilæum ved at gennemføre en afstemning for at afgøre, om "Best of the National Book Award for Fiction", da prisen for fiktion blev først givet i 1950.During at tres år, halvfjerds-én bøger vandt tildeling (Nogle år, en Prisen blev givet for bedste fiktion i paperback og hardback.) Et hundrede og fyrre forfattere fra hele landet, så valgte de seks bedste af det bedste.


Og den gode nyhed for elskere af den korte historie er, at af disse seks, fire, jeg gentager, fire, var novelle samlinger!


Jeg er naturligvis glad for dette resultat, men da valget blev foretaget af andre forfattere, jeg ikke surprised.Writers værdi, fremfor alt, godt skrive, og som jeg altid har prædiket for mine elever og alle andre som ville lytte, er det bedste at skrive er ofte at finde i den korte story.It er ikke tilfældigt, at de fleste passager er udvalgt til analyse i Francine Prose's Reading Like a Writer er fra noveller.


Novelle forfattere, tror jeg, er bare mere fokuseret på ordet og sætningen end romanforfattere, som er mere tilbøjelige til at tænke i macrocosmic hensyn til plot og karakter, og måske være lidt ligeglad den microcosmic elementer Diktion og syntax.The kort historien afhænger af form, om sprog, om rytme til at skabe en flimrende form, der belønner den omhyggelige læseren med afsløringer om de subtile og kompleksiteten af menneskelig erfaring, at romanen ofte forsømmer eller ignorerer.


Hvis du gerne vil stemme om, hvilke af de seks bøger, er det bedste af det bedste, gå til:


http://www.nationalbook.org/nbafictionpoll.html


De seks nomineret bøger er:


The Collected Stories of William Faulkner, 1951

Ralph Ellison, The Invisible Man, 1953

Flannery O'Connor: The Complete Stories, 1972

Thomas Pyncheon, Gravity's Rainbow, 1974

Historier om John Cheever, 1981

Collected Stories of Eudora Welty, 1983


I løbet af tres-årige historie af kendelsen, tolv ud af seventy-én priser for fiktion, er gået til novelle collections.The resterende otte er:

Bernard Malamud, The Magic Barrel, 1959

Philip Roth, Goodbye, Columbus, 1960

The Collected Stories of Katherine Ann Porter, 1966

John Barth, Chimera, 1973

Isaac B. Singer, Crown of Feathers, 1974

Ellen Gilchrist, sejr over Japan, 1984

Bob Shacochis, Easy i Øer, 1985

Andrea Barret, Ship Feber, 1996


Da de meddelte denne afstemning, The National Book Award har indsendt en blog hver dag, med kommentarer af forskellige forfattere, om de halvfjerds-én bøger, der har vundet for fiction.You kan læse blogs på:


www.nbafictionblog.org


Besøg meningsmåling og stem på dine favorite.Although Jeg tror, Flannery O'Conner vil vinde, min stemme gik til Eudora Welty, der er lige så kompleks som O'Connor, bare ikke så indlysende.

Ingen kommentarer: