tirsdag den 7. juli 2009

Mexico 's PRI etaper meningsmaaling comeback

Den gang almægtig Institutionelle Revolutionære Parti (PRI) er indstillet til at være den største kraft i Mexico 's kongres efter succes i midtvejs-valget.

Med de fleste resultater i det National Action Party (PAN) af præsident Felipe Calderón indrømmes, at PRI ville være det største parti i det nederste hus.

Den PRI domineret mexicansk politik for syv årtier, indtil 1997.

Valgkampen blev overskygget af den alvorlige økonomiske afmatning og regeringen 's drev mod narkobander.

"Vi anerkender valgresultatet, og lykønsker Institutionelle Revolutionære Parti med at blive det største parti i Deputeretkammeret," PAN formanden tyske Martinez sagde som resultaterne kom ind fra søndag 's valg.

Lederen af PRI, Beatriz Paredes, sagde resultatet viste, at Mexico var på udkig efter "nye forslag og nye løsninger".

Den PRI vil være den største kraft i deputeretkammeret og med allierede kunne mønstre et absolut flertal.

Den PRI var også på vej til at vinde governorships i flere stater, mexicanske medier rapporteret.

Mexico har været hårdt ramt i år af den globale recession og et fald i mængden af penge sendt hjem af vandrende arbejdstagere.

Udbruddet af svin influenza i april har også bange off turister, som regeringen har advaret kan koste økonomien mere end $ 2BN (£ 1,2 mia).

Øjne på 2012

Hr. Calderon vandt en bittert kæmpet præsidentvalget for tre år siden lovende reformer for at genoprette den økonomiske vækst.

Hans parti havde håbet på hans angreb på den magtfulde narkotika karteller vil høste valgprocessen belønner denne gang.

"Konkurrencen er bag os, og nu må vi fokusere på vores bestræbelser på at søge de aftaler skal landet igen, så hurtigt som muligt, økonomisk vækst, jobskabelse og den offentlige sikkerhed," Mr Calderon sagde, da han appellerede til de nye Kongressen til at arbejde sammen.

Den PRI 's sejr kunne vanskeliggøre hans bestræbelser på at gennemføre større reformer, korrespondenter siger. Men analytikere har også påpeget, at den part, er ikke længere den store monolit i årtier tidligere, men består af ofte konkurrerende fraktioner.

Et centralt element vil være det manoevrering for position forud for præsidentvalget grund i 2012.

Den PRI kontrollerede Kongres indtil miste sit flertal for 12 år siden. Den part, 's greb om formandskabet sluttede i 2000.

Mexicanere var vælges 500 medlemmer af deputeretkammeret, desto lavere hus Kongres, samt seks statslige centralbankchefer og hundredvis af borgmestre.

Ingen kommentarer: